Program & Biljetter

Välkommen till La Paulée Nordic 2022 som arrangeras den 28 mars på Operakällaren i Stockholm. Det blir en heldag av provningar, seminarier och en avslutande Galamiddag som final på denna hyllning till Bourgogne och dess fantastiska viner! Ett fullständigt program hittar du här nedan, samt länk till att köpa dina biljetter.

Vänligen notera att vi släpper biljetterna till provningarna den XXXX. För närvarande är biljetterna till Galamiddagen 2022 slutsålda, men maila oss gärna på info@lapauleenordic.com om du vill att vi sätter upp dig på väntelista.

*

11.00-12.00; SITTANDE PROVNING MED DOMAINE PIERRE NAIGEON

Operakällaren, Verandan

Under ledning av den dynamiske Pierre Naigeon som har sin bas i Gevrey-Chambertin provar vi ett brett urval av domänens viner. Pierre Naigeon är femte generationen att från en brett urval lieux-dits i Gevrey-Chambertin samt ett antal Grand Cru-lägen utmed Côte d’Or göra eleganta men uttrycksfulla viner med ett tydligt avtryck från platsen. Viner som provas är:

 

Domaine Pierre Naigeon

2018 Bourgogne Grands Champs Pierre

2018 Gevrey-Chambertin Creux Brouillard

2018 Gevrey-Chambertin Les Corvées

2018 Gevrey-Chambertin En Sylvie

2015 Gevrey-Chambertin Les Cherbaudes 1er Cru

2012 Charmes-Chambertin Grand Cru

 

Provningen hålls på engelska.

1 450:-

*

13.00-14.00; SITTANDE PROVNING MED DOMAINE PIERRE-YVES COLIN-MOREY & DOMAINE BERNARD MOREAU

Operakällaren, Verandan

Under ledning av Pierre-Yves Colin och Alexandre Moreau går vi på djupet i Chassagne-Montrachet och dess olika lägen. Dessa båda domäner får anses som ledande i byn Chassagne-Montrachet, och vi får här en unikt inblick i olika cru:er med dess unika förutsättningar och karaktärer från årgång 2015. Samtalet modereras av Daniel Johnnes. Viner som provas är:

 

Domaine Bernard Moreau

2015 Chassagne-Montrachet

2015 Chassagne-Montrachet 1er Cru Maltroie

2015 Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot

2015 Chassagne-Montrachet 1er Cru Grandes Ruchottes

 

Domaine Pierre-Yves Colin-Morey

2015 Chassagne-Montrachet Ancégnieres

2015 Chassagne-Montrachet 1er Cru Chenevottes

2015 Chassagne-Montrachet 1er Cru Baudines

2015 Chassagne-Montrachet 1er Cru Caillerets

 

Provningen hålls på engelska.

1 950:-

*

15.00-16.00; SITTANDE PROVNING MED DOMAINE ROULOT

Operakällaren, Verandan

Under ledning av Jean-Marc Roulot, närmast en levande legend i Meursault, ställer vi upp en minivertikal med två av Domänens mest profilstarka viner, Clos du Haut Tesson samt Clos des Bouchères 1er Cru. Dessutom från tre av det senaste årtiondets mer omtalade årgångar. Samtalet modereras av Daniel Johnnes. Viner som provas är:

 

Domaine Roulot

2015 Meursault Clos du Haut Tesson (Magnum)

2015 Meursault Clos des Bouchères 1er Cru (Magnum)

2013 Meursault Clos du Haut Tesson (Magnum)

2013 Meursault Clos des Bouchères 1er Cru (Magnum)

2011 Meursault Clos du Haut Tesson (Magnum)

2011 Meursault Clos des Bouchères 1er Cru (Magnum)

 

Provningen hålls på engelska.

1 950:-

*

18.30; GALAMIDDAG

Operakällaren, Matsalen

Finalen på La Paulée Nordic 2020 är utan tvivel aftonens Galamiddag som hålls i Operakällarens magnifika matsal. Vi bjuder på en bubblande fördrink följd av en Burgundisk avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. I sann La Paulée-anda erbjuder vi även våra gäster möjligheten att ta med sig viner från den egna källaren att dricka och dela med sig av under middagen som ett komplement till vinpaketet. Inlämning av medhavda viner görs på Operakällaren lördag 28 mars kl 12-16 eller vin ankomst till Galamiddagen.

All vinservice kommer att utföras av nordens mest namnkunniga sommelierer samt ett antal särskilt inbjudna internationella sommelierer under ledning av kvällens värdar Jonas Sandberg, Béatrice Becher och Daniel Johnnes. Allt för att garantera att alla viner hanteras korrekt och serveras i perfekt kondition.

Varmt välkomna till en minnesvärd helkväll med kamratskap, god mat och fantastiska viner, allt för att hylla och fira denna fantastiska region som är Bourgogne!

2 950:-

*

*Vänligen notera att vid avbokning av dina biljetter senare än 9 mars debiteras halva beloppet, och vid avbokning senare än 21 mars debiteras hela beloppet.